Skip to main content

Δικαιωμένος για την πολιτική του δηλώνει ο Αλογοσκούφης

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας σημείωσε ότι πρέπει κερδίσει η Ν.Δ., που είπε την αλήθεια για την κρίση. Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για
«Έχω δικαιωθεί από τις εξελίξεις», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση και τα αντίστοιχα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων στο ρ/σ City 99,5.
«Θεωρούσα και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει ξεσπάσει μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση έπρεπε να συνεχίσουμε τη σφικτή δημοσιονομική πολιτική, την προσπάθεια για τη φοροδιαφυγή», τόνισε.

Διακύβευμα των εκλογών για τον κ. Αλογοσκούφη, όπως ανέφερε, είναι να συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία, που «βγήκε και είπε την αλήθεια για την οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της, τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Έχει και το αξιόπιστο πρόγραμμα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα τα προβλήματα», σημείωσε.

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως «αυτό που θα συμβεί εάν κερδίσει τις εκλογές, που για μένα είναι η απευκταία περίπτωση, είναι ότι απλώς δεν θα εφαρμόσει αυτά που λέει. Θα εφαρμόσει ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα».
Xαρακτήρισε μάλιστα το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ «ένα παραδοσιακό πρόγραμμα παροχών και ευχάριστων ΄΄λύσεων΄΄ για διάφορες κοινωνικές ομάδες», το οποίο, όπως τόνισε, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Υποστήριξε τέλος πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί πρώτον δεν είναι συνεκτικό, δεν έχει μια εσωτερική συνοχή και δεύτερον απαιτεί πόρους οι οποίοι δεν υπάρχουν ή αν πρόκειται να υπάρξουν θα σημάνουν τη μεγαλύτερη φορολογική επιδρομή που θα έχει δει ο τόπος».