Skip to main content

Δικαστές - Εισαγγελείς για υπόθεση Ντογιάκου: Δεν τρομοκρατούμαστε

Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής τους, αναφέρει η Ένωση.

Την απερίφραστη καταδίκη της για «κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον» εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στον απόηχο της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι «έχει αποδειχθεί πως τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες».

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς υπογραμμίζουν πως εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.  

Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.