Skip to main content

Δικαστική απόφαση:Δικαίωση για 193 «παρατασιούχους» του Δ.Θεσσαλονίκης

Το δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή τους στην εργασία, στη Διεύθυνση Καθαριότητας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου

Δικαίωση για 193 συμβασιούχους - παρατασιούχους του κεντρικού δήμου αποτελεί η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή τους στην εργασία, στην Διεύθυνση Καθαριότητας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί τμηματικά άλλοι το 2014 και άλλοι το 2015. Σε αυτούς είχε δοθεί παράταση για παραμονή στην εργασία έως τις 31 Μαρτίου του 2018 και στη συνέχεια εργάζονται με προσωρινή διαταγή.

Για δικαίωση των συμβασιούχων, οι οποίοι θα παραμείνουν στην εργασία τους κάνει λόγο η Αλεξία Μαργαρίτη, πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι πολύ χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη.

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι 193 συμβασιούχοι είναι αναγκαίοι στις υπηρεσίες του δήμου καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες 60 ημέρες υπάρχει η δυνατότητα να ασκηθεί έφεση από τον πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης.