Skip to main content

Δικαστικό «ναι» στην έκδοση του αρχηγού αντιτρομοκρατικής της ΠΓΔΜ

Φέρεται ότι συμμετείχε ως επικεφαλής αστυνομικών μονάδων στις πολύνεκρες μάχες εναντίον ένοπλων Αλβανοφρόνων και μελών του UCK το 2015.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοση του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΠΓΔΜ ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών και εκρηκτικών. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διώκεται πολιτικά και ότι αν εκδοθεί κινδυνεύει η ζωή του.

Πρόκειται για 30χρονο υπήκοο ΠΓΔΜ, με Σερβική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε ως επικεφαλής αστυνομικών μονάδων στις πολύνεκρες μάχες εναντίον ένοπλων Αλβανοφρόνων και μελών του UCK που πραγματοποιήθηκαν το 2015, στην περιοχή Κουμάνοβο, δυτικά των Σκοπίων.

Αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής 800 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης και χειροβομβίδας που του αποδίδουν οι αρχές της γειτονικής χώρας και ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα ήταν «φυτευτά». Κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ανέφερε ότι κινδυνεύει η ζωή του και ότι φοβάται αντίποινα από Αλβανούς και τον UCK. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο αδελφός του που είναι επίσης αστυνομικός.

Ο 30χρονος είπε ότι αποτάχθηκε από την Αστυνομία, και επισήμανε ότι διώκεται πολιτικά μετά την επικράτηση του αλβανικού στοιχείου και την τοποθέτηση Αλβανόφρονα υπουργού Δημόσιας Τάξης, στα Σκόπια. Υπό αυτές τις συνθήκες, υποστήριξε ότι δραπέτευσε από φυλακή των Σκοπίων, με εσωτερική βοήθεια, και συνελήφθη κατά την είσοδο του στην Ελλάδα.