Skip to main content

Δικαιωμένος δηλώνει ο Ασάνζ: Ο πόλεμος τώρα αρχίζει

Ο ιδρυτής των Wikileaks διαμήνυσε παράλληλα ότι ο ιστότοπός του θα συνεχίσει να αποκαλύπτει έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα

Μια «σημαντική νίκη» για τον ίδιο σηματοδότησε η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς νωρίτερα οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας έβαλαν στο αρχείο την έρευνα που αφορούσε τον βιασμό μιας 30χρονης γυναίκας.

Ο Ασάνζ ευχαρίστησε τον Ισημερινό, μια χώρα η οποία στάθηκε στο πλευρό του παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε.

Σημείωσε επίσης ότι παρά αυτή τη «σημαντική νίκη» ο αγώνας του όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά «ο πόλεμος μόλις τώρα ξεκινάει». Διαμήνυσε επίσης ότι ο ιστότοπός του θα συνεχίσει να αποκαλύπτει έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα.

Μέι: Η απόφαση για σύλληψη του Ασανζ ανήκει στην αστυνομία

«Έχω δικαίωμα στο άσυλο» τόνισε, μιλώντας από το μπαλκόνι της πρεσβείας. Υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός της βρετανικής αστυνομίας ότι μπορεί να τον συλλάβει επειδή ζήτησε άσυλο είναι αβάσιμος και είπε πως ελπίζει να ξεκινήσει ένας «διάλογος»με τις βρετανικές αρχές για το μέλλον του. Υπενθύμισε όμως ότι το Λονδίνο αρνείται μέχρι τώρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν έχει λάβει κάποιο αίτημα για την έκδοσή του σε άλλη χώρα.

Ο Ασάνζ είπε επίσης ότι ευχαρίστως θα συζητούσε και με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.