Skip to main content

Δικαίωσε τον Άρη το Διαιτητικό, παίζει κανονικά ο Ντουρμισάι

Το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση του Άρη, δεχόμενη ότι η νέα ΠΑΕ είναι ένα καινούργιο νομικό πρόσωπο

Δεκτή έγινε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Άρης κατά της απόφασης ανάκλησης του δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι από την επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών.

Το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία (3-0) την αίτηση του Άρη, δεχόμενη ότι η νέα ΠΑΕ Άρης είναι ένα καινούργιο νομικό πρόσωπο και ότι δεν αποτελεί συνέχεια της παλιάς εταιρείας που τελεί υπό εκκαθάριση.

Υπέρ της προσφυγής του Άρη τάχθηκε με την παρέμβασή της και η ΕΠΟ δια του νομικού της εκπροσώπου Βασίλη Σαράκη που υποστήριξε ότι οι οφειλές στον Ντιόγο Σιστόν για τις οποίες επιβλήθηκε από τη FIFA στον Άρη απαγόρευση μεταγραφών αφορούν μία άλλη νομική οντότητα. Όπως υποστήριξε, «είναι δύο διαφορετικές νομικές οντότητες και οι συμβάσεις και οι οφειλές αφορούσαν την παλιά οντότητα και ΠΑΕ».

Αντίθετα η παρέμβαση που άσκησε κατά του Άρη, πριν από την εκδίκαση της αίτησης ο Γιώργος Παναγόπουλος για λογαριασμό πέντε πρώην ποδοσφαιριστών του Άρη, κρίθηκε ως απαράδεκτη από το δικαστήριο και μάλιστα αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Η απόφαση του διαιτητικού πρακτικά σημαίνει ότι ο Ντουρμισάι αποκτάει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής και ο Μίχαελ Ενινγκ μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ενώ παράλληλα οι κιτρινόμαυροι μπορούν να αποκτήσουν παίκτες από την ελληνική αγορά στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Η απόφαση που σήμερα θα σταλεί μεταφρασμένη στην ΦΙΦΑ δημιουργεί νέα δεδομένα και στο ζήτημα του ban από την παγκόσμια ομοσπονδία παρέχοντας το δικαίωμα στον Άρη να προσφύγει ζητώντας αναψηλάφηση της υπόθεσης.