Skip to main content

Δίκη Άλκη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα από την πλευρά της υπεράσπισης - Τη Δευτέρα συνεχίζεται η διαδικασία

Οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν υποβάλει αιτήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων στην κλήση επιπλέον μαρτύρων, τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν

Έκλεισε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του.

Διαβάστε ακόμη - Δίκη Άλκη: «Άκουγα κραυγές πόνου» λέει ο φίλος του που κατάφερε να ξεφύγει

Μετά την κατάθεση του 20χρονου, που ήταν στην παρέα του Άλκη τη μοιραία νύχτα, συζητήθηκαν τρία αιτήματα που είχαν υποβληθεί από πλευράς της υπεράσπισης των κατηγορούμενων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Αυτά αφορούσαν στην κλήση μαρτύρων- αστυνομικών από το Τμήμα Αθλητικής Βίας, την αναζήτηση κατοίκων-μαρτύρων πέριξ του τόπου εγκλήματος και στην άρση απορρήτου από την εταιρεία Viber για την επαφή που έστειλε το βίντεο στον πρόεδρο του ΑΣ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη.

Το δικαστήριο απέρριψε και τα τρία αιτήματα, ενώ απορριπτική ήταν νωρίτερα και η πρόταση της εισαγγελέα η οποία τόνισε ότι «υπάρχει πληθώρα στοιχείων που θα μας βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ειδικότερα, για το αίτημα να κληθούν για κατάθεση οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας σημείωσε πως αυτοί δεν  δεν προέβησαν σε καμία προανακριτική διαδικασία ενώ για τους κατοίκους της γύρω περιοχής είπε πως «όποιος ήθελε να μιλήσει θα το έκανε, όποιος ήξερε κάτι θα το έλεγε τις πρώτες μέρες. Είναι μία περιοχή που πλήττεται από οπαδικες επιθέσεις και στην κυριολεξία έχουν βαρεθεί». Τέλος, ανέφερε πως η πολιτική της Viber είναι να μην δίνει ποτέ στοιχεία.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τα αναγνωστέα έγγραφα και στη συνέχεια έχουν σειρά οι μάρτυρες υπεράσπισης για την υπόθεση.