Skip to main content

Δίκη αγγειοχειρουργού: «Πέταξε τη σύζυγό μου δίπλα σε σκουπιδότοπο για να μη βρεθεί»

Αύριο αναμένεται να καταθέσει ο σύζυγος της 43χρονης μεσίτριας, η υπόθεση θανάτου της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2017.

Ξεσπά ο σύζυγος της 43χρονης Ντιάνας, που βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής το 2017. Σήμερα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη του 42χρονου αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για τον θάνατό της. Η άτυχη μεσίτρια άφησε την τελευταία της πνοή μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς με τον αγγειοχειρουργό, που τότε ήταν ειδικευόμενος. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα σε γκρεμό στο Παλιούρι.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη του αγγειοχειρουργού για τον θάνατο της μεσίτριας

«Πέταξε τη Ντιάνα σε μία ορεινή, δύσβατη και σκοτεινή περιοχή που ήταν προσημειωμένη. Την πέταξε δίπλα σε σκουπιδότοπο για να μην γίνει ποτέ αντιληπτή λόγω μυρωδιάς». Αυτά δήλωσε ο σύζυγός της μετά τη σημερινή διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας. Ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει αύριο στο δικαστήριο.

«Η άποψη της οικογένειας είναι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα. Χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να χορηγηθούν. Όταν κατάλαβε τι έχει γίνει την οδήγησε 130 χιλιόμετρα μακριά και την πέταξε στον γκρεμό», συμπλήρωσε.

Είπε μάλιστα πως ο κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο να ρίξει ευθύνες στον ίδιο, παρά το δράμα που ζούσε η οικογένεια και «κορόιδευε τις αρχές»

«Τα παιδιά μας ήταν ανήλικα τότε. Χάθηκε μία υγιέστατη μάνα, μία εξαιρετική σύζυγος και μία μοναχοκόρη», κατέληξε.

Σήμερα ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ξανά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και είπε ότι ήταν «ένα τραγικό ιατρικό λάθος». Πρώτοδικα ο ειδικευόμενος γιατρός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο καθώς και περιύβριση νεκρού.

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε και η μητέρα της θανούσας ενώ η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.