Skip to main content

Δίκη ΧΑ: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Ζησιμόπουλος - Ηλιόπουλος

Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για «τάγματα εφόδου» - Πώς δικαιολόγησε το τατουάζ «Sieg Heil» ο Ηλιόπουλος

Άλλοι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με έκνομες ενέργειες και ότι εντάχθηκαν σε ένα νόμιμο κόμμα, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που παραμένει και σήμερα μέλος της ΚΕ του κόμματος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που δήλωσε ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις πρόσφατες εκλογές, αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για παραδοχές της δικογραφίας όπως για «τάγματα εφόδου», «στρατιωτικές εκπαιδεύσεις», «ρατσιστικό λόγο» και εντολές για παράνομη δράση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Π. Ηλιόπουλος ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να ανήκε σε έναν χώρο που πιστεύει σε «Χίτλερ, Ναζί, δολοφονίες», δηλώνοντας «ξεκάθαρα εθνικιστής». Όπως είπε, «ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το 1940 θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα». Προσέθεσε μάλιστα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τον οποίο μιλούσε πολύ, δεν του είχε αναφέρει ποτέ τίποτα για τον Χίτλερ, «ούτε ότι έφτιαχνε καλά μακαρόνια, ούτε τίποτα... ποτέ». Η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή για τον Χίτλερ, έγινε με αφορμή ερώτηση που του έγινε για τατουάζ που είχε στο χέρι, το οποίο ήταν στα γερμανικά ο ναζιστικός χαιρετισμός "Sieg Heil" (Ζήτω η νίκη). Ο Π. Ηλιόπουλος είπε πως «μπορεί να θεωρηθεί ναζιστικό αλλά δεν έχω σχέση με τον Χίτλερ».