Skip to main content

Δίκη ΧΑ: «Ειλικρινή μεταμέλεια» επικαλείται ως ελαφρυντικό ο Ρουπακιάς

Ο δικηγόρος του μεταφέροντας τη δήλωση του αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα λέει πως «έκλεισε δυο σπίτια, ένα του Παύλου και ένα το δικό του»

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά μεταξύ άλλων ελαφρυντικών, που ζητά να του αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η υπεράσπιση του αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ζήτησε να του αναγνωρίσει το δικαστήριο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης, αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, λέει, έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε ο δικηγόρος του και συμπλήρωσε πως ο εντολέας του «επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Ισχυρίστηκε δε, πως ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε» από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία», εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο 20λεπτη διακοπή. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή, με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εντολείς των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ