Skip to main content

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Έντονη αντιπαράθεση ιατροδικαστή με την υπεράσπιση

«Έξι άνθρωποι δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς», λέει ο συνήγορος - «Να ανακαλεσετε αυτό που είπατε!», αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Έντονη αντιπαράθεση είχε με συνηγόρους υπεράσπισης ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ο οποίος φανερά οργισμένος από τοποθέτηση συνηγόρου ότι «έξι άνθρωποι δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς», του ζήτησε να ανακαλέσει, δηλώνοντας πως η φράση τον προσβάλλει.

Διαβάτε σχετικά Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Η αιτία θανάτου συνδέεται με τα τραύματά του» λέει ο ιατροδικαστής

Η λεκτική αψιμαχία και ο έντονος εκνευρισμός του ιατροδικαστή οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο μάρτυρας. Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την εξέταση του κ. Καλογριά από συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής. Ο μάρτυρας εκδήλωσε την ενόχλησή του για αρκετές από τις ερωτήσεις λέγοντας πως «νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε, ο κάθε ιατροδικαστής, 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ, έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ».

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να διευκρινίσουν την τοποθέτηση του ιατροδικαστή ότι δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί ποια ήταν τα τραύματα που πυροδότησαν τον μηχανισμό που επέφερε το θάνατο, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι δεν μπορεί να υποθέτει αλλά να συμπεραίνει βασιζόμενος μόνο σε αντικειμενικά στοιχεία.

Ιατροδικαστής: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Ιατροδικαστής: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλεσετε αυτό που είπατε! Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει, στα 22 χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του, κάνει κατηγορουμένους! Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλετε. Έχω δικαίωμα […] και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς ο ιατροδικαστής ζήτησε λίγο χρόνο για να κατευναστεί η ένταση.