Skip to main content

Δίκη Γραικού: Δεν ήθελα να κάνω κακό λέει ο κατηγορούμενος

Αναβιώνει στα Δικαστήρια η υπόθεση θανάτου του κτηνοτρόφου - Ήταν λάθος μου που δεν κάλεσα την αστυνομία όταν ξεκίνησε ο καβγάς, είπε ο κατηγορούμενος

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση θανάτου του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, που μετά από δύο χρόνια εξαφάνισης, βρέθηκε θαμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε στάβλο.

Στο εδώλιο κάθεται ο 47χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του, έμπορος κρεάτων στο επάγγελμα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο 47χρονος βρέθηκε με τον άτυχο Γραικό στα σφαγεία της Χαλάστρας στις 3 Νοεμβρίου του 2016 και από στη συνέχεια τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Στα τέλη Μαΐου του 2019, έπειτα από έρευνες με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ η σορός και το αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκαν θαμμένα στη μονάδα του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι η δική βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αναμένεται να εξεταστούν περίπου 20 μάρτυρες.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί μετά την εξέταση των μαρτύρων, ωστόσο ερωτώμενος από την Πρόεδρο της Έδρας αν έχει να πει κάτι, σημείωσε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στον Γραικό και ότι ήταν λάθος του που δεν κάλεσε την αστυνομία όταν ξεκίνησε ο μεταξύ τους καβγάς.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμα πως ντρέπεται και θα ντρέπεται για όλη του τη ζωή ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Γραικού για την διαδικασία που τους έχει υποβάλει.