Skip to main content

Δίκη Νάσου: Ένοχοι οι δύο από τους πέντε - Ποια ποινή επιβλήθηκε

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού.

Ποινή κάθειρξης 9 ετών, 8 μηνών και 20 ημερών στους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις 27 Απριλίου του 2017, από την οποία επήλθε και ο θανάσιμος τραυματισμός του Κύπριου οπαδού της ασπρόμαυρης ομάδας, Νάσου Κωνσταντίνου, επέβαλε σήμερα η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι τη δίκη στο Εφετείο και έτσι οι δύο νεαροί θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους εξής όρους:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπη εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και απαγόρευση συναναστροφής με μέλη του συνδέσμου «Αυτόνομη Θύρα 10».

Το δικαστήριο διαχώρισε τα τρία περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ βάσει της μεθοδολογίας που ακολούθησαν οι δράστες, επισημαίνοντας πως οι δύο πρώτες επιθέσεις επί της Αγίου Δημητρίου έγιναν από ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ το τρίτο περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη και ο άτυχος Κύπριος οπαδός, έγινε από άλλη ομάδα, 6-7 δραστών.

Στο πλαίσιο αυτό και βασιζόμενο στα αποδεικτικά στοιχεία, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού, κρίνοντας ομόφωνα ένοχους με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας τους δύο κατηγορουμένους, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αθώοι κρίθηκαν για το σύνολο των πράξεων οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο διαβίβασε τα πρακτικά στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η επίθεση σε βάρος του φίλου του Νάσου Κωνσταντίνου, που ήταν μαζί του στο περιστατικό, καθώς και η εμπλοκή άλλων δραστών, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν από το πρωί ο πατέρας του Κύπριου οπαδού.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση είχε συλληφθεί και έκτος κατηγορούμενος, ο οποίος δικάζεται από δικαστήριο Ανηλίκων.