Skip to main content

Δίκη Siemens: 75 εκ. μάρκα οι μίζες, 69 εκ. ευρώ ζημία για το Δημόσιο

Η δίκη για το σκέλος της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» οδεύει στην ολοκλήρωσή της με την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας για τους 60 κατηγορούμενους.

«Για την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ, το 1997, διατέθηκαν σε παράνομες αμοιβές κρατικών αξιωματούχων 75 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την επέκτασή της, το 2001, άλλα 19 εκατομμύρια», είπε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά.

Μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη για το σκέλος της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων της Siemens», που αφορά την σύμβαση της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του, οδεύει στην ολοκλήρωσή της με τη σημερινή αγόρευση της εισαγγελέως έδρας για τους 60 κατηγορούμενους, πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ και άλλων που ενεπλάκησαν στη διακίνηση παράνομων αμοιβών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ποσό της «μίζας», σύμφωνα με την εισαγγελέα, επιβάρυνε την επίμαχη σύμβαση κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προσδιόρισε και ως αντίστοιχη ζημιά του Δημοσίου.