Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΔΙΚΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ: ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ Ο ΚΑΡΕΛΙ ΕΦΕΡΕ ΤΡΑΥΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Δικάζονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο διευθυντής των φυλακών για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Με την κατάθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Μαλανδρίνου συνεχίζεται η δίκη των 14 κατηγορουμένων για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι, μέσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Δικάζονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το αδίκημα της «διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία» και ο διευθυντής των φυλακών για «υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι που μετέβησαν στις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους Γ. Τσιρώνη από τον κατάδικο Καρέλι. Αυτό περιστατικό αποτέλεσε την αφορμή για την μεταγωγή του Αλβανού στις φυλακές Νιγρίτας όπου άφησε την τελευταία του πνοή, λιγα 24ωρα αργότερα.

«Μετά το φόνο του Τσιρώνη υπήρχε αναστάτωση. Είδα τον κρατούμενο από το παραθυράκι στην πόρτα του κελιού και είχε ένα μώλωπα στο πάνω μέρος του ματιού. Ανα διαστήματα άκουγα θορύβους από μέσα. Είχα εντολή να μην μπει κανένας μέσα» κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες ο οποίος επισήμανε ότι ο χώρος όπου κρατείτο ο Καρέλι δεν είχε κάμερες.

«Οι συνάδελφοι επέδειξαν ψυχραιμία. Δεν ξέρω αν ασκήθηκε βία. Δεν την είδα, δεν άκουσα τίποτα. Έμαθα ότι τα τραύματα του Καρέλι προκλήθηκαν από τη συμπλοκή στο θάλαμο, μετά το περιστατικό. Η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή ενώ είχε τραύματα μόνο στο μάτι και στο χέρι» κατέθεσε άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Μαλανδρίνου.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ