Skip to main content

Νέα εκδοχή στη δίκη Τόσκο: Δεν υπήρχε συνοδηγός, λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες

Οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων έρχονται σε αντιπαράθεση με τα όσα είπε την πρώτη μέρα της δικής ο φίλος του άτυχου 28χρονου.

Διαφορετική εκδοχή από την κατάθεση του φίλου του άτυχου Τόσκο έδωσαν δύο μάρτυρες αναφορικά με την ύπαρξη συνοδηγού στο επίμαχο όχημα που πέρασε πάνω από τον 28χρονο την ώρα που ήταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα μετά από άγριο ξυλοδαρμό από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώθηκε η κατάθεση ενός συνταξιούχου που πήγε για περίπατο και ξαφνικά βρέθηκε στο σημείο της άγριας συμπλοκής κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5 Ιανουαρίου 2020 που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη. Η κατάθεσή του έδωσε μια διαφορετική εκδοχή ως προς τους επιβάτες του αυτοκινήτου, καθώς είπε ότι είδε μόνο μια γυναικεία φιγούρα στη θέση του οδηγού.

«Ήμουν από την πλευρά του συνοδηγού και δεν υπήρχε συνοδηγός. Αν υπήρχε, θα έβλεπα πρώτα αυτόν» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Μάλιστα ερωτήθηκε αν άκουσε κάποιον να φωνάζει «πάτα τον» και ο ίδιος αποκρίθηκε αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση, φίλος του Τόσκο που ήρθε μαζί του στη Θεσσαλονίκη από τη Βουλγαρία, ισχυρίστηκε πως εκτός από την 27χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένα ακόμα άτομο. Μάλιστα, ερωτώμενος από την έδρα αν αναγνωρίζει κάποιον από τους κατηγορούμενους υπέδειξε ως φερόμενο συνοδηγό τον 49χρονο κατηγορούμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του, είχε το βλέμμα του φονιά». Σημειώνεται πως ο 49χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Στο εδώλιο κάθονται άλλα έξι άτομα, ηλικίας 25-28 ετών που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

«Θεέ μου, μάλλον πάτησε το παιδί»

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε μια εργαζόμενη στο πάρκινγκ πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, που επίσης κατέθεσε πως δεν είδε άλλο άτομο στο αυτοκίνητο.

«Τρόμαξα όταν είδα τόσα άτομα. Φορούσαν όλοι κράνη ή full face. Σε κάποια φάση είδα πολύ ξύλο και ρόπαλα να ανεβοκατεβαίνουν», είπε και πρόσθεσε πως η ίδια παρέμεινε στον χώρο του στεγάστρου από όπου εργάζεται.

«Όταν είχαν φύγει κάποιοι και άρχισε να αραιώνει βγήκα ξανά και είδα ένα άτομο ξαπλωμένο, διαγώνια στον δρόμο. Αλλά δύο άτομα κάθονταν αιμόφυρτα στο πεζούλι. Ξαφνικά βλέπω ένα άσπρο αυτοκίνητο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και αναρωτήθηκα πώς θα περάσει από εκεί», κατέθεσε η μάρτυρας.

«Σε κάποια φάση το είδα στον αέρα. Ανασηκώθηκε, κατέβηκε και μετά σηκώθηκε πάλι και ξανακατέβηκε. Εκεί θυμάμαι ότι είπα στον συνάδελφο "θεέ μου, μάλλον πάτησε το παιδί"», είπε στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας ανέφερε στη συνέχεια πως λίγο πριν την είσοδο του πάρκινγκ το όχημα ανέβασε ταχύτητα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Πρόσθεσε ότι κράτησε την πινακίδα ενώ σημείωσε πως είδε μόνο μια γυναικεία φιγούρα στη θέση του οδηγού.

«Προσωπικά δεν είδα κανέναν άλλον στο αυτοκίνητο», απάντησε ερωτώμενη σχετικά με την παρουσία δεύτερου ατόμου.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.