Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΙΚΟΓ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Οι δύο συνήγοροι πολιτικής αγωγής χαρακτηρίζουν την απόφαση του Εφετείου ως προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη.

Για δικαίωση κάνουν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη σημερινή ενέργεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει, μόλις καθαρογραφεί, την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ώστε να κρίνει εάν συντρέχουν ή όχι λόγοι αναίρεσής της.

Οι δύο συνήγοροι πολιτικής αγωγής χαρακτηρίζουν την απόφαση του Εφετείου ως «προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας» και σημειώνουν ότι «το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του».

Αναφέρουν, επίσης, ότι θα υποβάλουν και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό, όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό.

«Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση» αναφέρουν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, την περασμένη Δευτέρα, αναγνώρισε στον Επαμ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης να μειωθεί σε κάθειρξη 13 ετών κι ο πρώην ειδικός φρουρός να αφεθεί ελεύθερος, καθώς είχε ήδη εκτίσει την ποινή του.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ