Skip to main content

Δικηγόρος Δεβετζή: Η Πηγή δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών

Θα διαψευστούν όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια, ξεκαθάρισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ολυμπιονίκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δείγμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εντοπίστηκε θετικό σε απαγορευμένες ουσίες.

Το χάλκινο μετάλλιο του 2008, όπως ξεκαθαρίζει η Πηγή Δεβετζή, ήταν απόρροια αποκλειστικά του ταλέντου της και «του εξαντλητικού, ενίοτε απάνθρωπου, προπονητικού προγράμματος που ακολούθησε». Τονίζεται ακόμη πως υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη διεξαγωγή των Αγώνων και «διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες».

Ο δικηγόρος της παραδέχεται ωστόσο πως «έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο». Ωστόσο, επικαλείται το απόρρητο της διαδικασίας και υπογραμμίζει με έμφαση ότι «η Πηγή Δεβετζή ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό θα αποδειχθεί κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ΔΟΕ». Τέλος, υποστηρίζει πως θα διαψευστούν «όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια».