Skip to main content

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου Ρομά: Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση (vid)

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος

Για «ευθεία βολή» και «εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου που δέχθηκε τα ξημερώματα σφαίρα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικών μετά από καταδίωξη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Αγωνία για τη ζωή του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Αρχικά, ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του 16χρονου είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς, όπως είπε, έχουν πληγεί βασικά σημεία του εγκεφάλου και πλέον η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Ο δικηγόρος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι στο ίδιο πλαίσιο προηγούμενων όμοιων ανακοινώσεων όμοιων περιστατικών τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα και δυστυχώς είναι αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμη μια για εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας. Πρόκειται για μια ευθεία βολή, για μια εν ψυχρώ δολοφονία».

Διαβάστε επίσης: ΕΛΑΣ για 16χρονο - Πήγε να εμβολίσει μηχανής της ΔΙΑΣ, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, πρόκειται «βάσει της προανακριτικής έρευνας και τις έρευνες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής - για μια βολή. Αποτυπώνεται ακριβώς το πώς έφυγε η συγκεκριμένη βολή».

Ο δικηγόρος τονίζει πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια τα περί εμβολισμού της μηχανής από τον 16χρονο.

Ο ίδιος είπε πως γνώριζαν για ποιον λόγο τον καταδίωξαν. «Δεν τον καταδίωξαν για μια ληστεία, ένα βιασμό, μια ανθρωποκτονία. Αλλά γιατί είχε κάνει μια κλοπή ευτελούς αξίας της τάξης των 20 ευρώ. Όταν είδαν ότι δεν συμμορφώνεται σήκωσαν το πιστόλι από πίσω. Η βολίδα έχει τρυπήσει το τζαμί πίσω του γιατί το αυτοκίνητο ήταν αγροτικό. Σπάει το τζάμι καρφώνεται στο μαξιλαράκι και καρφώνεται στο κεφάλι του παιδιού».

Κλείνοντας, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως ο 16χρονος δεν είχε μαζί του όπλο.