Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ 9 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Από 29 Οκτωβρίου 2019 έως 10 Νοεμβρίου, τα άτομα προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη στο σχολείο

Εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, οι βανδαλισμοί, που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στο ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών (δείτε εδώ και εδώ).

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών και 2 αλλοδαπών από Αλβανία και Γεωργία, ηλικίας 16 έως 21 ετών. Από τα εννέα άτομα, τα πέντε είναι εξωσχολικά και τα άλλα τέσσερα μαθητές.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για εκτεταμένες φθορές και κλοπές ηλεκτρονικών ειδών, από σχολικό κτίριο σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου 2019 έως 10 Νοεμβρίου, τα άτομα, κατά περίπτωση, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη, από εγκαταστάσεις σχολείου και εργαστηριακού κέντρου, που συστεγάζονται σε σχολικό συγκρότημα της Χαλκιδικής.

Από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκαν μετά από έρευνες σε οικίες τους, αλλά και κρυμμένα σε χώρους του σχολικού συγκροτήματος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακά εξαρτήματά τους και άλλες συσκευές, που είχαν αφαιρέσει και τα οποία θα αποδοθούν στους υπεύθυνους του σχολικού κτιρίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ