Skip to main content

Δίκτυο πινακίδων για τις αθλητικές γειτονιές σε Κορδελιό, Εύοσμο

Ο δήμος έθεσε σε λειτουργία ένα δίκτυο πληροφοριακών πινακίδων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα σημεία αθλητικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Με στόχο να αναδείξει την “αθλητική γειτονιά” και να ενθαρρύνει την πρόσβαση των δημοτών στους οργανωμένους χώρους αθλητικής δραστηριότητας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού έθεσε σε λειτουργία ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριακών πινακίδων για την ενημέρωση των πολιτών και την προβολή των σημείων αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

Με μια ματιά ο δημότης, σε όποιο σημείο του Δήμου και αν βρίσκεται, μπορεί να πληροφορηθεί μέσα από τις πινακίδες τύπου χάρτη για τα υφιστάμενα σημεία αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, ενώ οι πινακίδες τύπου βέλους τον κατευθύνουν στο “σημείο αιχμής”, τη διαδρομή που οριοθετεί την «αθλητική γειτονιά». Πρόκειται για την περιοχή δηλαδή που εκτείνεται μεταξύ του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κολοκοτρώνη, του ΔΑΚ Ευόσμου, του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, την περιπατητική διαδρομή επί της οδού Αντ. Τρίτση με τα 3 υπαίθρια γυμναστήρια, το γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ επί της οδού Νυμφαίου και τέλος το ποδηλατικό πάρκο στο τέρμα της οδού Α. Τρίτση με Θάλειας και Μουσών.



Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν σε 35 κεντρικά σημεία και στις δύο δημοτικές ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, προσανατολίζοντας και κατευθύνοντας τους δημότες στους υπαίθριους - και όχι μόνο- χώρους άθλησης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της σωματικής άσκησης των πολιτών κάθε ηλικίας.

Η δράση που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Interreg Greece – Bulgaria» με τίτλο "Προώθηση και Ανάπτυξη της Χ.Α.Ν.Θ. - Κινητικότητα Νέων - Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Αθλητικής Κληρονομιάς/Promotion and Development of YMC(H)A - Youth Mobilization - Cultural Heritage and Athletic Valorization" και ακρωνύμιο “PROMO YMC(H)A” που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αποτελεί μέρος του μακρόπνοου σχεδιασμού ώστε ο αθλητισμός να καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής. Προς τη κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή σχεδιάζει την υλοποίηση νέων προγραμμάτων υπαίθριας άσκησης με την καθοδήγηση Γυμναστών καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων σε όλο το εύρος της “αθλητικής γειτονιάς”.