Skip to main content

Δηλώσεις στήριξης από Σαρκοζί και Μερλουσκόνι

Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν καθήκον να βοηθήσουν την Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους και στο ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Μπερλουσκόνι.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ανά πάσαν στιγμήν το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Παρίσι. «Οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει θαρραλέα μέτρα για την ανάταξη της κατάστασης και των δημοσίων οικονομικών τους. Ένα σχέδιο στήριξης εγκρίθηκε από το σύνολο των κρατών της ζώνης του ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε ανά πάσαν στιγμήν για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», είπε.

Ο Νικολά Σαρκοζί διευκρίνισε ότι «εναπόκειται στην Ελλάδα και στα κράτη της ζώνης του ευρώ, με σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφασίσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή του».

Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν καθήκον να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάτι που είναι προς το συμφέρον τους, προκειμένου να αποφύγουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους και στο ευρώ, δήλωσε από την πλευρά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην ίδια συνέντευξη ο Μπερλουσκόνι διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τις φήμες ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει δημοσιονομική προσαρμογή, προκειμένου να καλύψει μια «τρύπα» 4-5 δισ. ευρώ και να αποτρέψει την υπέρβαση των στόχων που έχει θέσει όσον αφορά το έλλειμμά της.