Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

H ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ VORIA ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «δήθεν» εμπόδια. Δηλώνει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν λύσεις σε σύνθετα ζητήματα για ασφαλή υλοποίηση του έργου

Για «δήθεν» εμπόδια κάνει λόγο η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε δήλωσή της για το δημοσίευμα της Voria.gr αναφορικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε: Εμπόδια στο Πάρκο Μνήμης - τι δηλώνει ο Καραμανλής στη voria

Όπως υποστηρίζει η κυρία Νοτοπούλου, η οποία ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης είχε ασχοληθεί προσωπικά με το έργο, ζήτημα χρήσης σιδηροδρομικών γραμμών εντός του πάρκου δεν υφίσταται καθώς δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους, και ζήτημα παραχώρησης έκτασης από την ΓΑΙΑΟΣΕ στον Δήμο δεν υπάρχει, καθώς εντάσσεται στη συνολική υλοποίηση και παραχώρηση του Πάρκου προς χρήση.

«Το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης, αποτελούν σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη, τόσο για το ιστορικό φορτίο που φέρουν, όσο και για τη δυνατότητα που προσφέρουν για την  αναβάθμιση της Δυτικής πλευράς της πόλης. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσαν από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου, ως μια μάχη της μνήμης απέναντι στην λήθη, ως μια δέσμευση ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει το παρελθόν ως εφιάλτης. Σε αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΓΑΙΑΟΣΕ, την Ισραηλίτικη Κοινότητα, τη Γερμανική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, δόθηκαν λύσεις σε σύνθετα ζητήματα και τέθηκαν οι βάσεις για την ασφαλή υλοποίηση του έργου», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

«Χαιρόμαστε που ο Υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο. Ελπίζουμε η συνταγή της ανακάλυψης εμποδίων εκεί που δεν υπάρχουν, να αποτελεί απλώς μια ευκαιρία επίδειξης της «αποφασιστικότητας» του να επιλύει ως «από μηχανής Θεός» τα προβλήματα που του «φόρτωσε» η προηγούμενη Κυβέρνηση. Ας είναι έτσι. Αρκεί να μην υποκρύπτονται προθέσεις ακύρωσης ή αλλαγής των όρων δρομολογημένων παρεμβάσεων, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας», προσθέτει.

«Η χρονική στιγμή των δηλώσεων, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για μία άλλη εμβληματική παρέμβαση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, μας δημιουργεί έντονη ανησυχία», καταλήγει.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ