Skip to main content

Δηλώσεις συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Για πέμπτη χρονιά, χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα θα συνεργαστούν, θα δημιουργήσουν και θα προτείνουν λύσεις για τον πλανήτη και τη χώρα.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Πιλοτικά φέτος εισάγεται μία νέα κατηγορία για παιδιά του νηπιαγωγείου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Για πέμπτη χρονιά, χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα θα συνεργαστούν, θα συναγωνιστούν, θα δημιουργήσουν και θα προτείνουν λύσεις για τον πλανήτη και τη χώρα. Το συναρπαστικό «ταξίδι» γνώσης των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους θα διαρκέσει 5 μήνες, έως τη διεξαγωγή του τελικού τον Φεβρουάριο.Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα διαγωνιστούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Για μαθητές νηπιαγωγείου (4-5 ετών): «Μια βόλτα στην πόλη μου» (νέα πιλοτική κατηγορία)

Για μαθητές δημοτικού (8-12 ετών): «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών» και «Ποδόσφαιρο 2x2» (βασικές κατηγορίες) -«Εποικισμός του 'Αρη» (παράλληλη κατηγορία).

Για μαθητές γυμνασίου (13-15 ετών): «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία), «Πρωτέας» (παράλληλη πιλοτική κατηγορία αποκλειστικά για αρχάριες ομάδες γυμνασίου) και «Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές γυμνασίου και λυκείου)

Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Smart Cities» (βασική κατηγορία), «Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

Όπως κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν την προετοιμασία μαθητικών ομάδων για τον διαγωνισμό, θα παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια και workshops δωρεάν από τον WRO Hellas, σε σχεδιασμό και επιστημονική επιμέλεια του STEM Education.