Skip to main content

Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Ζέρβα με 67% δίνει το exit poll

Σύμφωνα με το exit poll της Interview, ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης λαμβάνει από 64% έως 70% ενώ ο εκλεκτός της ΝΔ 30%-36%

Ευρύτατο προβάδισμα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα έναντι του Νίκου Ταχιάου, με διαφορά 34 ποσοστιαίων μονάδων, δίνει για τον δήμο Θεσσαλονίκης το exit poll της Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα.

Αναλυτικά η εκτίμηση:

Ζέρβας 67%

Ταχιάος 33%

Σύμφωνα με το exit poll, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει από 64% έως 70%, ενώ ο εκλεκτός της ΝΔ από 30% έως 36%.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, πανηγυρίστηκε έντονα και σκόρπισε χαμόγελα στο εκλογικό κέντρο του κ. Ζέρβα, επί της οδού Τσιμισκή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του exit poll, ο κ. Ζέρβας στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τις ψήφους όσων επέλεξαν την περασμένη Κυριακή τον Γιώργο Ορφανό (79,8% έναντι 20,2% για τον κ. Ταχιάο), αλλά και όσων είχαν επιλέξει την Κατερίνα Νοτοπούλου (95,7%).

Μεγάλη ήταν και η στροφή των ψηφοφόρων του Σπ. Βούγια και του Π. Ψωμιάδη προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μόλις 1 στους 4 ψηφοφόρους των δύο προαναφερόμενων επέλεξε τον κ. Ταχιάο στον β' γύρο.

 

Κατά την Interview, το 92,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ψήφισαν τον κ. Ζέρβα, ενώ μόλις το 7,2% τον κ. Ταχιάο. Στον αντίποδα, όπως είναι φυσικό, οι ψηφοφόροι της ΝΔ επέλεξαν τον κ. Ταχιάο (62%).

Συντριπτικά υπέρ του κ. Ζέρβα τάχθηκαν και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ (90,6%) και του ΚΚΕ (78,4%).