Skip to main content

Δήμαρχος Χαλκηδόνας για Μητροπολίτη Λαγκαδά: Ήταν άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας

Για όλους μας θα αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, αναφέρει ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Στ. Αναγνωστόπουλος

Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους τους κατοίκους του δήμου Χαλκηδόνος, αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Στ. Αναγνωστόπουλος, για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, ο οποίος καταγόταν από τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του δήμου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, με τον οποίο μας συνέδεε η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας.

Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Χαλκηδόνος, καθώς ο Μακαριστός Μητροπολίτης καταγόταν από τη Γέφυρα, την ιστορική έδρα του Δήμου μας.

Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και υπηρέτησε με αφοσίωση την τοπική Εκκλησία αφήνοντας σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Για όλους μας θα αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, με σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της.

Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας και θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

Αιωνία του η μνήμη…».