Skip to main content

Δήμαρχος Χαλκηδόνας:Να μην μεταφέρεται προσωπικό του ΚΥ Κουφαλίων σε άλλες δομές

Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμοδίους «να μην διαταραχθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Κέντρων Υγείας».

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Μενέλαο Κορδονούρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Αναστασίας Γαϊταρτζή, της Διευθύντριας του Κ.Υ. Αλίκης Αναστασιάδου και εκπροσώπων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας του και η υποστήριξη που παρέχει το Κ.Υ. στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μετακίνησης επιπλέον προσωπικού προς άλλες νοσοκομειακές δομές, κάτι το οποίο αν πραγματοποιηθεί, θα προκαλέσει τη μερική διακοπή της λειτουργίας του Κ.Υ. Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία από όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τέτοιο ενδεχόμενο. Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος τόνισε ότι έχει ήδη ενημερώσει κυβερνητικούς εκπροσώπους από τους οποίους ζήτησε τη συμπαράστασή τους καθώς επίσης και την ΚΕΔΕ προκειμένου να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Κουφαλίων, τους συνεχάρη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν για να μην μείνει κανείς απροστάτευτος και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.  

«Η χώρα μας, όπως άλλωστε και πολλές χώρες παγκοσμίως, βιώνει μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της. Διανύουμε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Σε αυτή τη σκληρή περίοδο το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας και οι άνθρωποι που το υπηρετούν, δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους και ξεπερνάν συνεχώς τα όριά τους. Τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια και τους είμαστε ευγνώμονες» δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Χαλκηδόνος.   

Όπως είπε: «Την κρίσιμη αυτή ώρα όμως, που καλείται το υγειονομικό σύστημα να δώσει τις κρισιμότερες μάχες του, ένας βασικός του πυλώνας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα των Κέντρων Υγείας κινδυνεύει να καταρρεύσει, με την αποδυνάμωση και την απογύμνωσή τους, λόγω μεταφοράς προσωπικού τους σε άλλες δομές. Σ’ αυτή την κατάσταση κινδυνεύει να περιέλθει και το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μερική διακοπή λειτουργίας του, με ό,τι τραγικό αυτό συνεπάγεται».

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος έκανε λόγο για ένα Κέντρο Υγείας που είναι ήδη υποστελεχωμένο και που, όπως ανέφερε, το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του καταβάλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες (και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του. «Είναι απόλυτα κατανοητή η τεράστια ανάγκη που έχουν αυτή την περίοδο οι νοσοκομειακές δομές της περιφέρειάς μας και αναγνωρίζουμε την τιτάνια μάχη που δίνεται. Πρέπει όμως να βρεθεί τρόπος από την Πολιτεία, ώστε να μην αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο τα Κέντρα Υγείας, διότι έτσι θα μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου αυτή τη στιγμή αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και είναι ικανά (όπως και το Κ.Υ. Κουφαλίων), να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί, όπως έχει αναφέρει και ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, στηρίζει και δίνει ανάσες στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμοδίους «να μην διαταραχθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Κέντρων Υγείας και ιδιαιτέρως του Κ.Υ. Κουφαλίων, ώστε να συνεχίσει να υποστηρίζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής (ένα πληθυσμό της τάξης των 35.000 κατοίκων) και να αποτελεί ανάχωμα στη μεταφορά όλων των περιστατικών στις ήδη επιβαρυμένες νοσοκομειακές δομές» τονίζοντας ότι στην προσπάθεια αυτή ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πρέπει να γίνει από την Πολιτεία, σημαντικό επικουρικό ρόλο μπορούν να επιτελέσουν και οι ιδιώτες γιατροί. «Γι’ αυτό καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας, τους ιδιώτες γιατρούς της περιοχής μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΕΣΥ σε συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε.

Και ο δήμαρχος κατέληξε: «Πρέπει τώρα στα δύσκολα να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ως δήμος Χαλκηδόνος την κρίσιμη αυτή περίοδο είμαστε και παραμένουμε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την πρωτοφανή αυτή κρίση. Είμαστε διαθέσιμοι να συμβάλλουμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί και είναι εντός των δυνατοτήτων μας και να βοηθήσουμε, όπως έχουμε κάνει άλλωστε μέχρι τώρα, όλες τις υγειονομικές δομές της περιοχής μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη».