Skip to main content

Δήμαρχος Δέλτα: Σε μαρασμό οι επιχειρηματίες του δήμου

Η ανακοίνωση του δημάρχου Δέλτα για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

Την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη σχολίασε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Οι επαγγελματίες του δήμου Δέλτα περίμεναν με ενθουσιασμό το άνοιγμα των καταστημάτων τους τη Δευτέρα και λίγες ώρες αργότερα πληροφορήθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Από το πρώτο lockdown και εκτός από ένα μικρό διάλειμμα λειτουργίας, οι επιχειρήσεις στον δήμο Δέλτα ήταν κλειστές. Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλά καταστήματα λιανεμπορίου τα οποία δεν διαθέτουν e shops για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με διαδικτυακές παραγγελίες» αναφέρει ο δήμαρχος.

Και προσθέτει: «Από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους επιχειρηματίες του δήμου μας διαπιστώνουμε ότι βρίσκονται σε μαρασμό.

Θεωρώ ότι το άνοιγμα των καταστημάτων με τους κανόνες που ανακοινώθηκαν δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη άσχημη εικόνα από την καταγραφή του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στο δήμο  μας. Προϋπόθεση είναι να τηρηθούν τα μέτρα από τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές και να εποπτευθεί η τήρηση τους από την αστυνομία.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα αποσυμπιέσει την κοινωνία που έχει κουραστεί από τα αλλεπάλληλα lockdown και θα βοηθήσει την οικονομία του τόπου μας να κινηθεί προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.  

Άλλωστε φαινόμενα συνωστισμού υπάρχουν και καταγράφονται καθώς ο κόσμος κυκλοφορεί σε πλατείες και πάρκα από το πρωί μέχρι το βράδυ πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας».