Skip to main content

Δήμος Δέλτα: Ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα ακύρωσης των διοδίων

Σύσκεψη με βουλευτές συγκάλεσε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης για το ζήτημα των διοδίων στη Χαλάστρα και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή.

Την υποστήριξη των βουλευτών όλων των κομμάτων για τη ματαίωση της κατασκευής και λειτουργίας πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα ζήτησε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, σε σύσκεψη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο. Το παρών σε αυτήν έδωσαν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος της Νέας Δημοκρατίας, Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αρβανιτίδης του ΚΙΝΑΛ, Λεωνίδας Στολτίδης του ΚΚΕ, Κώστας Χήτας της Ελληνικής Λύσης, ενώ εκπρόσωπό του απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, καθώς και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Γιώργος Γλώσσης και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.

Ο δήμαρχος Δέλτα εξήγησε τους βουλευτές ότι η λειτουργία των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα προκαλέσει τεράστια ζημία στην περιοχή, οι κάτοικοι θα πληρώνουν δύο φορές διόδια για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ διόδια θα πληρώνουν και οι αγρότες για να πάνε στα χωράφια τους. Επιπλέον, εξήγησε ότι ο κόμβος στον οποίο γίνονται τα διόδια είναι ημιτελής καθώς έχει έξοδο μόνο προς Θεσσαλονίκη και επανέφερε το αίτημα για μετακίνηση του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων, νοτιότερα προς το Κλειδί, ώστε να μην επιλέγεται από τους οδηγούς φορτηγών η παράκαμψή τους μέσω της Χαλάστρας.



Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι ο δήμος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής των διοδίων και παράλληλα, θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για να του υποβάλει το αίτημα ακύρωσης του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων.

Τι λέει η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Μετά τη διαμαρτυρία των κατοίκων την περασμένη Παρασκευή σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού διοδίων. Σήμερα γίνεται η αποκομιδή των μπάζων τα οποία προέκυψαν από τις εργασίες της περασμένης εβδομάδας.

Μιλώντας στην Voria.gr ο Κώστας Κουτσούκος, διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. η οποία έχει την ευθύνη κατασκευής των σταθμών διοδίων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου είπε ότι «η χωροθέτηση των διοδίων, τα κόστη και η εν γένει λειτουργία τους καθορίζονται από το ΤΑΙΠΕΔ, η Εγνατία απλώς υλοποιεί αυτόν τον σχεδιασμό». Για το λόγο αυτό εξήγησε ο κ. Κουτσούκος «η δημοτική αρχή αλλά και όποιος άλλος φορέας διαφωνεί με τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων θα πρέπει να απευθυνθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ». Παράλληλα, σημείωσε, πως «θα μπορούσε, κατόπιν συνεννόησης με το ΤΑΙΠΕΔ, να δοθεί κάρτα ελευθέρας διέλευσης για τους μόνιμους κατοίκους», προσθέτοντας πως «ο συγκεκριμένος σταθμός θα απαλλάξει την περιοχή από τον σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο που δέχονται σήμερα τα χωριά αυτά, λόγω των φορτηγών που επιλέγουν αυτή τη διαδρομή προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων».