Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Το γκράφιτι φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη «Hayate» προς τιμή του Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά δημιούργησε αντιδράσεις από μερίδα γονέων.

Δεν θα σβηστεί το γκράφιτι του Μαραντόνα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Μετρόπολις 95.5», ενώ το χαρακτήρισε την δημιουργία ως «αριστούργημα».

Διαβάστε ακόμη: Εντυπωσιακό γκράφιτι για τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην Καλαμαριά (φωτο+vid)

Το γκράφιτι φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη «Hayate» προς τιμή του Ντιέγκο Μαραντόνα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς αλλά δημιούργησε αντιδράσεις από μερίδα γονέων και κατοίκων.

«Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτήρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε 2 σχολεία μας. Στο τελευταίο όντως λίγο βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι», τόνισε αρχικά ο δήμαρχος.

«Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα», συνέχισε. «Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής τους ζωής. Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως κι εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί», κατέληξε ο κ. Δαρδαμανέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ