Skip to main content

Δήμαρχος Καλαμάτας: Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά δεν του αρέσουν αυτά του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη.

«Εάν δεν αλλάξουν όλα, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έθιμο» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά τον θάνατο οπερατέρ κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έθιμο «ημινόμιμο».

Ο κ. Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Θεδωρακάκη «το έθιμο σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι προσωπικά του ίδιου, δεν του αρέσουν αυτά του είδους τα επικίνδυνα έθιμα, ωστόσο ο σαϊτοπόλεμος είναι συνδεδεμένος με την πόλη της Καλαμάτας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο ο θάνατος ενός ανθρώπου και αυτό είναι το στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα από εδώ και πέρα, ενώ υποστήριξε πως ως δήμαρχος  απευθύνθηκε  στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για την διοργάνωση του εθίμου χωρίς αποτέλεσμα.