Skip to main content

Χαλκιδική: Υπό έλεγχο η φωτιά - Ανθρώπινο παράγοντα βλέπει ο δήμαρχος

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μόλα Καλύβα έχουν καεί περίπου 3.000 με 5.000 στρέμματα - Τι λέει ο δήμαρχος στη Voria.gr

Σε ανθρώπινο παράγοντα εκτιμά ότι οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μόλα Καλύβα, ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στον δρόμο, πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, θα περιμένουμε την εκτίμηση της Πυροσβεστικής» δήλωσε ο κ. Κυρίτσης στη Voria.gr.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, από τη φωτιά έχουν καεί περίπου 3.000 με 5.000 στρέμματα. Παράλληλα, προκλήθηκαν ζημιές στην σκεπή ενός σπιτιού καθώς και σε αυλές.

Η φωτιά έχει τεθεί πλέον σε έλεγχο, ωστόσο όπως τόνισε ο δήμαρχος στο σημείο παραμένουν οι πυροσβέστες ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν αναζωπύρωση εστίας λόγω των ανέμων. 

Ο κ. Κυρίτσης ευχαρίστησε τέλος τους πυροσβέστες, τους χωματουργούς αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους για την άμεση ανταπόκιρση τους αλλά και τη μεγάλη τους προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. 

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβίβασε στη διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αίτημα του Δήμου Κασσάνδρας να κηρυχθεί το τοπικό δημοτικό διαμέρισμα στη Μόλα Καλύβα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο παραμένουν 25 οχήματα και 50 άτομα.