Skip to main content

Δήμαρχος Καβάλας για Air Sea Show: Δεν μπορούσαμε να το στηρίξουμε οικονομικά

Ο δήμαρχος της πόλης της ανατολικής Μακεδονίας Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ότι η Καβάλα «δεν υπέστη κάποια ήττα» από τη «φυγή» του AirSea Show.

Το θέμα της διαφαινόμενης φιλοξενίας του πρώην, πλέον, Kavala AirSea Show από τη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το σήμερα το απόγευμα, με το θέμα να το θέτει στο Σώμα η τέως Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα.

Όπως αναφέρει το Kavalapost, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε ότι η Καβάλα «δεν υπέστη κάποια ήττα» από τη «φυγή» του AirSea Show, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να στηριχτεί μια τέτοια διοργάνωση στην Καβάλα, αλλά ακόμα και να υπήρχε, σχολίασε ότι «θα προτιμούσα να τα δώσω στο Φεστιβάλ Φιλίππων για να γίνει πιο διεθνές και όχι για να πετάνε αεροπλανάκια», ενώ έθεσε εν αμφιβόλω και την «ανταποδοτικότητα» του Show όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών.

Η τοποθέτηση-απάντηση του Δημάρχου Καβάλας

«Δεν έχουμε υποστεί καμία ήττα. Ξέρετε πόσο πιεστικός ήταν ο κύριος ο οοίος έκανε την εκδήλωση για περισσότερα χρήματα. Διότι αν θέλουμε να κάνουμε σωστή μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να φτάσουμε κοντά τις 200.000 ευρώ.

»Ο Δήμος δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα. Περιφέρεια και Επιμελητήριο ήταν συγκεκριμένοι και όλα αυτά στην προ Covid εποχή. Φέτος χωρίς να γίνει καμία συζήτηση είχαμε αυτήν την εξέλιξη.

»Κόβουμε χρήματα από ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και δε δίνουμε στους παιδικούς σταθμούς και στο Ωδείο όσα θα θέλαμε, δε δε θα μπορούσα να δώσω 100.000 ευρώ και για να πετάνε τα αεροπλανάκια πάνω από την πόλη. Αν είχα 100.000 ευρώ, θα προτιμούσα να τα δώσω στο Φεστιβάλ Φιλίππων για να γίνει πιο διεθνές και όχι για να πετάνε αεροπλανάκια πάνω από την πόλη. Χώρια ο κίνδυνος ατυχήματος από κάτι τέτοιο. Ας με κρίνουν οι Καβαλιώτες. Εντάξει, γεμίζουν τα καφέ, αλλά δεν προσελκύει τουρίστες αυτή η εκδήλωση».