Skip to main content

Δήμαρχος Κοζάνης: Εκρηκτική η αύξηση κρουσμάτων - Η κατάσταση είναι χάλια

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κάτοικων σε όλη την Ελλάδα.

Για την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων στην Κοζάνη αλλά και για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3 πως «η κατάσταση στην Κοζάνη είναι χάλια».

Τόνισε ότι η πιο πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή είναι εκρηκτική και μάλιστα τις τελευταίες έξι ήμερες η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κάτοικων σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μαλούτας σημείωσε ότι το νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τα όριά του και αυτό που κάνει πλέον είναι να διακομίζει περιστατικά σε αλλά νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο δήμος Κοζάνης έχει το 80% των κάτοικων της περιφερειακής ενότητας αλλά το 40% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά γίνεται κυρίως εκτός της πόλης.

Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε ότι αυτό δείχνει πως δεν τηρούνται τα μετρά και σημείωσε πως σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας γίνονταν συγκεντρώσεις στα σπίτια, ενώ λειτουργούσαν και εκκλησίες.

Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες θα συμμορφωθούν, γιατί όπως τόνισε είναι μονόδρομος.