Skip to main content

Δήμαρχος Σερρών: Θα φτάσω στα άκρα για να αποτραπεί νέα δομή προσφύγων

Εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν, σας το λέω ορθά και κοφτά, υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο δημιουργίας τρίτης δομής φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν δύο οι οποίες φιλοξενούν περισσότερα από 1.300 άτομα.

«Έχουμε βάλει πλάτη πολύ περισσότερο από αυτό το οποίο αναλογεί», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 ο κ. Χρυσάφης.

Η πρώτη δομή είχε δημιουργηθεί πριν ενάμιση χρόνο, συνέχισε, ενώ αποκάλυψε ότι η δεύτερη έγινε το καλοκαίρι «χωρίς καμία ενημέρωση και καμία προειδοποίηση των τοπικών αρχών».

Ο δήμαρχος Σερρών ανέφερε επίσης πως απευθύνθηκε με επιστολή πριν από μια εβδομάδα στον αρμόδιο υπουργό και μόλις χθες το βράδυ είχε επικοινωνία με τον ειδικό γραμματέα της εγκατάστασης, κ. Λογοθέτη, παίρνοντας ως απάντηση «πως δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί».

«Ο κ. Τζιτζικώστας δεν γνωρίζει για την τρίτη δομή. Ωστόσο βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία μαζί του και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουμε ταυτόσημες απόψεις πάνω στο θέμα. Εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν, σας το λέω ορθά και κοφτά. Θα φτάσω στα άκρα για να αποτραπεί, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα χρειαστεί», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Αν φέρουν και άλλους θα υπάρχει τεράστιο θέμα ασφάλειας».