Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: «ΕΙΔΑ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΤΡΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ»

Το σκέπαστρο έφυγε 70 μέτρα μακριά και προσέκρουσε στην πρόσοψη σπιτιών και έπειτα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας

Σκεπές ξηλώθηκαν, σκέπαστρα εκσφενδονίστηκαν, αντικείμενα εκτοξεύθηκαν και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ κάποιες από τις ζημιές που σημειώθηκαν στον Νέο Μαρμαρά, στη Χαλκιδική, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα: Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τον Μαρμαρά-Ζημιές σε σπίτια και ΙΧ

«Στις 6 το πρωί άκουσα ένα εκκωφαντικό θόρυβο, σε συγκεκριμένο σημείο του Μαρμαρά. Έφτασα αμέσως εκεί και διαπίστωσα ότι ο κόσμος ήταν στο πόδι, σκεπές, σκέπαστρα και κεραμίδια είχαν ξηλωθεί από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

«Είδα με τα μάτια μου σκεπαστρό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους, που έφυγε 70 μέτρα από τον έναν δρόμο σε άλλο και προσέκρουσε στην πρόσοψη σπιτιών και στη συνέχεια έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κολώνα της ΔΕΗ έσπασε στη μέση. Μετασχηματιστής “ έσκασε”», επισήμανε ο κ. Ντέμπλας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» καθώς έκπληκτος, όπως λέει, αντίκρισε «οικία σε τρίτο όροφο, η οποία στατικά μετατοπίστηκε, άνοιξε η σκεπή και ο ιδιοκτήτης οδυρόταν καθώς ήταν με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές».

«Ευτυχώς που ήταν νωρίς κι εκείνη την ώρα δεν πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο. Αυτός θεωρώ ήταν και ο λόγος που δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς στους δύο δρόμους που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές περνάνε παιδιά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Πηγή φωτογραφίας: Northmeteo.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ