Skip to main content

Δήμαρχος Στροβόλου: Το ματς με ΑΕΛ θα γιγαντώσει τον Άρη στην Κύπρο

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατέθεσε την αγάπη του για τους «κιτρινόμαυρους» στέλνοντας μάλιστα μήνυμα πρόκρισης για την ρεβάνς κόντρα στους «Λέοντες».

Την αγάπη του για τον Άρη κατέθεσε ακόμη μία φορά μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στέλνοντας μάλιστα μήνυμα πρόκρισης για την αποψινή αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΛ Λεμεσού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Στροβόλου:

Βλέπετε το ηφαίστειο που ετοιμάζεται να ξεσπάσει από τον λαό του Άρη;

«Έτσι είναι. Καθημερινά είμαι σε επαφή με τα παιδιά του συνδέσμου. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για το παιχνίδι. Ήδη από το πρώτο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση του συνδέσμου αλλά αύριο προμυνήεται το αδιαχώρητο. Θα έρθει πάρα πολύς κόσμος στον σύνδεσμο και περιμένουμε με χαρά όλα τα αδέρφια και από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που θα έρθουν να τους φιλοξενήσουμε».

Είστε και εσείς σε αυτή την διαδικασία κινητοποίησης;

«Βεβαίως γιατί είναι πολύ σημαντικό. Εδώ τα παιδιά κάνουν μια εξαιρετική δουλειά και κρατούν ζωντανό τον σύνδεσμο. Τον κράτησαν ειδικά στα πέτρινα χρόνια. Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις τον Άρη στην γ’εθνική και ο σύνδεσμος να παραμένει ζωντανός. Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το αυριανό παιχνίδι μπορεί να δώσει το έναυσμα για να γιγαντωθεί ο σύνδεσμος στην Κύπρο γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί φίλοι του Άρη οι οποίοι όπως καταλαβαίνετε τα τελευταία χρόνια ήταν πιο αποστασιοποιημένοι καθώς ήταν μακριά από το κέντρο που είναι η Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο κόσμος είναι κοντά, συζητά για την ομάδα. Ανυπομονούμε να έρθει το παιχνίδι για να χαρούμε με την ομάδα μας».

Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί ένας σύνδεσμος που βρίσκεται μακριά από την καρδιά που είναι η Θεσσαλονίκη;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο αν σκεφτείτε ότι είναι μακριά από το κέντρο δηλαδή το Χαριλάου. Επίσης όταν η ομάδα δεν πάει καλά αντιλαμβάνεστε και εσείς πως δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς π.χ να δεις τηλεποτπικά ένα παιχνίδι. Αλλά ο σύνδεσμος κρατήθηκε, υπήρχε η αγάπη μερικών ανρθώπων όπως του Τάκη Παπέττα, του Δημήτρη Μανουσάκη. Όλοι αυτοί μαζί με κάποιους άλλους κράτησαν ζωντανό τον Άρη στα δύσκολα χρόνια. Κρατήθηκε ένας πυρήνας ο οποίος τώρα που ήρθαν καλύτερα χρόνια μεγαλώνει συνεχώς και είμαι βέβαιος πως θα γιγαντωθεί γιατί είναι πάρα πολλοί οι φίλοι του Άρη στην Κύπρο. Ο Άρης είναι ιδιαίτερα συμπαθές σωματείο εδώ. Έχουμε βάλει τα δύσκολα πίσω μας και έρχονται καλύτερες μέρες».

Εσείς ως δήμος έχετε κάποια μέριμνα;

«Θα είμαστε εκεί. Θα είμαι και εγώ παρών μαζί με κάποιους φίλους. Υπάρχει μια άψογη συνεννόηση και με τον σύνδεσμο έστω ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στον σύνδεσμο. Εκεί θα υπάρχει ένα μεγάλο pre-game party, οπότε υπάρχει μέριμνα για να κυλήσουν όλα όμορφα και πολιτισμένα. Πρέπει να δείξουμε και στον κόσμο ότι ο Άρης είναι μια μεγάλη ιδέα και ότι υπάρχει ένα σωστό οπαδικό κίνημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αύριο είναι αντιμέτωπες δύο ελληνικές ομάδες, με μεγάλο ποδοσφαιρικό αλλά και μπασκετικό παρελθόν. Έχει πιστούς φανατικούς οπαδούς η ΑΕΛ αλλά με την κάρτα φιλάθλου που υπάρχει στην Κύπρο δυστυχώς αρκετοί οργανωμένοι απέχουν από τα παιχνίδια και αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Δεν έχει αλλάξει κάτι με το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου;

Δυστυχώς όχι. Έχουν μείνει τα πράγματα ίδια με αποτέλεσμα οι οργανωμένοι οπαδοί να μην πηγαίνουν στο γήπεδο αν και πιστεύω πως αύριο θα υπάρχει αρκετός κόσμος στο γήπεδο.

Είναι και ένα μικρό, όμορφο ποδοσφιρικό γήπεδο το ''AEK Αρένα''».

Θα υπάρχουν και οπαδοί άλλων ομάδων που θα έρθουν για να παρακολοθήσουν το παιχνίδι;

«Βεβαίως, γιατί είναι ένα ωραίο ποδοσφαιρικό γήπεδο και πολύς κόσμος ανυπομονεί να δει το παιχνίδι. Είναι και απρόβλπετο λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα, η πρόκριση θεωρείται ανοιχτή και για τις δύο ομάδες οπότε νομίζω πως το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο. Θα είναι περίπου 3.500 της ΑΕΛ».

Είναι μεγάλο όμως το εμπόδιο της κάρτας φιλάθλου έτσι;

«Ακριβώς. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως το γήπεδο είναι εκτός Λεμεσού, δεν θα βρίσκεται στην φυσική της έδρα. Άρα τα εμπόδια για την ΑΕΛ είναι δύο αυτή την στιγμή. Το ότι θα είναι μακριά από την φυσική της έδρα και το κύριο πρόβλημα που είναι η κάρτα φιλάθλου».

Πείτε μας τι συμβαίνει σχετικά με τα λεωφορεία:

«Έχει μεριμνήσει ο σύνδεσμος για αυτό. Θα υπάρχουν λεωφορεία από τις 16:30 για να μεταφέρουν τους φιλάθλους του Άρη στο γήπεδο της Λάρνακας που είναι περίπου μισή ώρα από τον Στρόβολο. Μακάρι να μπορούσαν να προκριθούν και οι δύο ομάδες. Είναι σημαντικό θα δειξαχθεί ένας όμορφος αγώνας μεταξύ δύο ελληνικών ομάδων, να αποφευχθούν κάποια συνθήματα που πιθανώς θα προκαλέσουν. Καλύτερα να ακουστούν αυτά τα συνθήματα που ενώνουν την Ελλάδα με την Κύπρο για να δείξουμε ότι η Κύπρος και Ελλάδα είναι ένα. Είμαστε αντίπαλοι μόνο για τα 90′ του παιχνιδιού».

Ήρθατε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λάρνακας;

«Όχι αλλά είναι καλή ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί του γιατί και η αποστολή βρίσκεται ήδη στην Λάρνακα όπως και αρκετοί φίλοι του Άρη. Νομίζω πως θα είναι και αυτός στο γήπεδο αύριο, είναι ποδοσφαιρόφιλος. Εγώ βέβαια θα δω το παιχνίδι από τους οργανωμένους (γέλια)».

Aν τυπώνατε κάποιου όνομα στην φανέλα σας, ποιου παίκτη θα ήταν;

«Νομίζω του Ιντέγε ή του Νίκο Μαρτίνες που πέρασε και από την Κύπρο. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ελπίζω να ανέβει κι’άλλο. Στον πρώτο αγώνα είδα πως όταν έγινε η αλλαγή και μπήκε, ανέβηκε το παιχνίδι. Ή και του Φετφατζίδη ο οποίος νομίζω πως θα έχει σπουδαία χρονιά φέτος, πιστεύω πως θα είναι η χρόνια του».

Έχετε καλό προαίσθημα;

«Ναι. Αν και να σας πω την αλήθεια περίμενα κάπως καλύτερη την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι αρχή ακόμη. Βλέπουμε όμως πως χτίζεται καλή ομάδα».

Είναι δίκοπο μαχαίρι αυτή η περίοδος έτσι;

«Φυσικά. Και η ΑΕΛ είναι μια πολύ καλή και κυρίως αμυντικογενής ομάδα. Ο καθένας προσπαθεί να πάρει το αποτέλεσμα αλλά γενικώς είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να αμύνεται, έχει χτίσει αυτή την παράδοση τα τελευταία χρόνια με μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία ειδικά με τον Ντόσα Τζούνιορ. Νομίζω θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι το αυριανό, όμως θεωρώ πως ο Άρης θα βρει τον τρόπο, γιατί θα σκοράρει. Και από την στιγμή που θα σκοράρει, δύσκολα μετά η ΑΕΛ θα αντιδράσει. Αλλά και πάλι είναι όλα ανοιχτά».

Γνωρίζετε τα συνθήματα (γέλια);

«Τα ξέρω όλα απ’έξω, τα παρακολουθώ και τα παιδιά τα τραγουδάνε όλη μέρα στον σύνδεσμο οπότε αν υπήρχε κάποιο που να μην ξέρω, τώρα το έμαθα (γέλια)».

Ένα σχόλιο για τον φετινό Άρη:

«Αν με το καλό προκριθεί ο Άρης αύριο, με τα υπόλοιπα παιδιά σίγουρα θα έρθουμε σε κάποιον αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Και για τον ποδοσφαιρικό αλλά και για τον μπασκετικό Άρη».

Αν αύριο συναντούσατε τον κύριο Καρυπίδη, τι θα του λέγατε;

Να συνεχίσει το έργο που κάνει. Κάνει βήματα προς την σωστή κατέυθυνση, όχι βήματα ενυπωσιασμού, κάτι το οποίο ο Άρης μας το έχει πληρώσει στο παρελθόν αλλά χρόνο με τον χρόνο αυτό αλλάζει. Επιπλέον θα ήθελα να τον συγχαρώ για το γεγονός ασχολείται ενεργά με το γήπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να αποκτήσει ο Άρης μια όμορφη έδρα, ένα στάδιο που θα θέλει ο κόσμος να πηγαίνει, ένα ευρωπαϊκό γήπεδο. Θα τον συμβούλευα αν μου επιτρέπετε τέλος, να συνεχίσει όλα αυτά δίνοντας έμφαση στο γηπεδικό, μη παραβλέποντας φυσικά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτά θέλουν χρόνο και το σημνατικό είναι ότι ο Άρης χτίζεται και ελπίζουμε στην μέρα που θα καταφέρει μετά από 50 χρόνια να κατακτήσει ένα τρόπαιο και να δώσει χαρά στον κόσμο του. Αυτό που συμβαίνει με τον Άρη είναι εκπληκτικό, πέντε δεκαετίες μακριά από τίτλο και ο κόσμος να είναι εκεί και να δείχνει την λατρεία του για την ομάδα. Θα έρθει η ώρα που θα πανηγυρίσουμε επιτέλους έναν τίτλο».