Skip to main content

Δήμας: Η ΔΕΘ να ξαναβρεί τον βηματισμό της στο εμπορικό σκέλος

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε πως η ΔΕΘ οφείλει να είναι ως επί το πλείστον ένα εμπορικό και όχι ένα πολιτικό γεγονός.

Η ΔΕΘ πρέπει να ξαναβρεί τον «βηματισμό» της όσον αφορά στο εμπορικό της σκέλος, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Να είναι ως επί το πλείστον ένα εμπορικό γεγονός και όχι ένα πολιτικό γεγονός. Να γίνει ένα Road Show για όλους τους startuppers της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Έχουν γίνει βήματα προόδου σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις αλλά όταν είσαι σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, οφείλεις να προσαρμόζεσαι συνεχώς στα νέα δεδομένα» είπε.

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού ανέφερε: «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσει το έργο του Ελληνικού, σεβόμενοι πάντα την πολιτιστική μας κληρονομιά και το περιβάλλον».