Skip to main content

Δήμας: Πάντα ψηλά ο Άρης, δικαιούται φέτος το κύπελλο

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της άρσης βαρών των «κιτρινόμαυρων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της άρσης βαρών του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πραγματοποίησε ο Πύρρος Δήμας και μίλησε σχετικά στον ρ/σ «Yellow» για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα και γενικότερα για τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης:

Για το ότι δουλεύει σε Ελλάδα και Αμερική: «Η άρση βαρών είναι η οικογένεια μας, το σπίτι μας. Είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αμερική, είτε παντού».

Για το αν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είχα έρθει κάποια στιγμή να δω και παιχνίδι ποδοσφαίρου στο παιχνίδι του Άρη. Χθες ήρθα για να επισκεφτώ την αίθουσα της άρσης βαρών. Γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια από τον Άρη μετά από 15 χρόνια αδράνειας. Είμαι πολύ χαρούμενος που μία ιστορική ομάδα σαν τον Άρη πήρε μπρος στην άρση βαρών. Υπάρχουν και ταλέντα στην ομάδα, όπως είδαμε και χθες. Υπάρχει υλικό, προοπτική, θέληση και τέχνη».

Για την φανέλα που του δόθηκε από τον Άρη: «Μου είχαν αυτήν την έκπληξη τα παιδιά, με τίμησαν και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό: «Ο αθλητισμός έχει προβλήματα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι. Άνθρωποι που δουλεύουν, βρίσκουν χορηγούς, λειτουργούν τοπικά. Αυτό το είδα στον Άρη και έφυγα πολύ χαρούμενος».

Για το αν μπορεί η ομοσπονδία να βοηθήσει τον Άρη: «Οι ομοσπονδίες έχουν πλέον μόνο τα λειτουργικά έξοδα, μας βοηθάει πολύ και η τοπική αυτοδιοίκηση. Χτυπήθηκε η άρση βαρών από κάποιες αποφάσεις. Ήθελαν να με χτυπήσουν για πολιτικούς λόγους, επειδή ήμουν με τους άλλους και όχι με “αυτούς”. Δεν συζητάμε βέβαια ότι θα είμαι στο πλευρό του Άρη. Και θα είμαι με υλικό, οι άνθρωποι θέλουν υλικό, και τουλάχιστον σε αυτό θα βοηθήσουμε».

Για το μέλλον της άρσης βαρών: «Η άρση βαρών έρχεται κοντά στον κόσμο και με άλλους τρόπους. Το crossfit συνδυάζει την άρση βαρών και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε τόσο καλύτερα θα είναι. Ο Άρης ήταν από τις πρωτοπόρες ομάδες στο crossfit και έχει και επιτυχίες».

Για τον Άρη: «Ο Άρης είναι ένας σύλλογος που πάντα ήταν ψηλά, πάντα πρωταγωνιστούσε και δικαιούται να πάρει ένα κύπελλο φέτοςž».