Skip to main content

Δημεύουν το σπίτι της Σταμάτη - Φωνές στη δικαστική αίθουσα

Η πρόεδρος ζήτησε από την γραμματέα να σημειώσει ακριβώς τις φράσεις της κ. Σταμάτη αναφερόμενη σε «απειλές προς το δικαστήριο»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Βίκυς Σταμάτη στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης για δήμευση του σπιτιού που διαμένει στο Χαλάνδρι.

"Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο πριν γεννηθώ" φώναξε η κατηγορούμενη, η οποία νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει και το διαζύγιό της από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η κ. Σταμάτη άρχισε να φωνάζει ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να δημεύσει το 68 τετραγωνικών σπίτι, καθώς είναι γονική παροχή από τον πατέρα της και δεν σχετίζεται με τον σύζυγο της.

Οργισμένη και χτυπώντας με τα χέρια της τα εδώλια φώναζε στον εισαγγελέα: «Φταίτε, φταίτε.. δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο», ενώ όταν η πρόεδρος της είπε να μην φωνάζει γιατί θα την αποβάλει η κ. Σταμάτη άρχισε να φωνάζει και σε αυτήν «γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω;».

Αν και η πρόεδρος ζήτησε από έναν αστυνομικό να καθίσει και να προσέχει την κ. Σταμάτη, αυτή κατάφερε να τον αποφύγει και πλησιάζοντας την Έδρα πέταξε ένα χαρτί εξακολουθώντας να φωνάζει: «Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο. Πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός!

Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών.... Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλο μου. Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό το χαρτί».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της κ. Σταμάτη, το εν λόγω έγγραφο βεβαιώνει ότι το ακίνητο στο Χαλάνδρι αποτελεί πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί.

Η πρόεδρος ζήτησε από την γραμματέα να σημειώσει ακριβώς τις φράσεις της κ. Σταμάτη αναφερόμενη σε «απειλές προς το δικαστήριο» και έδωσε ολιγόωρη διακοπή της συνεδρίασης.