Skip to main content

Δημιουργία Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία ενός Διαβαλκανικού Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξήγγειλε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

Τη δημιουργία ενός Διαβαλκανικού Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξήγγειλε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

 

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παρέθεσε ο κ. Βούγιας στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ότι σε δύο περίπου χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία του πρότυπου αυτού Κέντρου, που θα ανεγερθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων.

Το Κέντρο, που θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα φιλοξενεί για μετεκπαίδευση πυροσβέστες από την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων.

 

Ο κ. Βούγιας ανέφερε, επίσης, ότι στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG, η Ελλάδα και η Βουλγαρία υπέβαλαν, από κοινού, αίτημα στην ΕΕ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ύψους 2 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού και τον συντονισμό δράσεων, σε θέματα δασοπυρόσβεσης, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών, σε θέματα πυρόσβεσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Δρυμό Θεσσαλονίκης άσκηση, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Βουλγάρων πυροσβεστών, με αντικείμενο την αντιμετώπιση πυρκαγιάς από το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου.

 

Ο κ. Βούγιας δήλωσε, επίσης, ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τρέχουσα θερινή περίοδο.

 

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν και αρχηγοί Πυροσβεστικών Αρχών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Σερβία.