Skip to main content

Δημιουργία νέου ΤΕΜΠΜΕ εισηγείται ο ΣΒΘΚΕ

Τη δημιουργία ενός νέου ΤΕΜΠΜΕ για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισηγείται η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.
Τη δημιουργία ενός νέου ΤΕΜΠΜΕ για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισηγείται η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Μάλιστα, η σχετική πρόταση θα τεθεί υπόψιν της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, στο πλαίσιο δείπνου εργασίας που θα παραθέσει αύριο το βράδυ προς τιμήν της ο ΣΒΘΚΕ  στο Βόλο. Σε σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΒΘΚΕ, κ. Απ. Παπαδούλης, υπογράμμισε ότι το νέο ΤΕΜΠΜΕ θα πρέπει να οργανωθεί στη βάση της στήριξης ανταγωνιστικών δράσεων, χωρίς να επιτρέπεται  η συμμετοχή σε αυτό επιχειρήσεων που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει στην άμεση διευθέτηση των οφειλών τους προς τις επιχειρήσεις οι οποίες εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά δεν έχουν ακόμη εισπράξει τους πόρους που δικαιούνται, οι οποίοι αγγίζουν τα 6,6 δις ευρώ. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και από τους ρυθμούς απορρόφησης που θα επιτευχθούν, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η πορεία της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Ο κ. Παπαδούλης πρόσθεσε, εξάλλου, ότι απαιτείται ένα η εγκαθίδρυση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος από κοινού με την πάταξη της ελληνικής γραφειοκρατίας, προκειμένου να στηριχθεί το επιχειρείν και να υπάρξει αναθέρμανση της αγοράς.