Skip to main content

Δημιουργία οργάνου για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Κατά τη σύσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας, αποφασίστηκε η δημιουργία διακλαδικού οργάνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Η δημιουργία διακλαδικού οργάνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με τη συμμετοχή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ, του Λ.Σ., των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας, των διοικητών της ΕΥΠ και του ειδικού συμβούλου, Φώτη Νασιάκου, αποφασίστηκε στη σημερινή κοινή  πολύωρη σύσκεψη του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού να ζητηθεί από τους Οργανισμούς Λιμένων να τηρούν τον Κώδικα ISPS Cod.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης ήταν η διακλαδική συνεργασία των σωμάτων ασφαλείας για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, ειδικά από τα κυκλώματα προώθησης μεταναστών, που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στην πολύωρη συζήτηση κατέθεσαν τις απόψεις τους λιμενάρχες βασικών λιμανιών της χώρας, αστυνομικοί διευθυντές των αντίστοιχων περιοχών, ενώ παρών ήταν και ο Ιταλός αστυνομικός - συνάδελφος της Ιντερπόλ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στρατηγικός στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής, ώστε να μην χρησιμοποιείται η χώρα ως διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών από την Ανατολή και την Βόρεια Αφρική προς την Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ευρώπη.