Skip to main content

Δημήτρης Γαλαμάτης: Με πρόγραμμα για την επόμενη μέρα

Άρθρο στη Voria.gr του Δημήτρη Γαλαμάτη, υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης - Η πρότασή του για τη Θεσσαλονίκη.

του Δημήτρη Γαλαμάτη*

Λίγες μόλις μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πιο καλή της στιγμή. Εκπέμπει ενωτικό μήνυμα προς τους πολίτες αφήνοντας στο περιθώριο τις διχαστικές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που δίνουμε μάχη ώστε να ξεχαστούν διότι τραυμάτισαν βαθιά την ελληνική κοινωνία  και ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Το κυριότερο: η ΝΔ έχει πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Ένα πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που φέρνει στο προσκήνιο συγκροτημένες προτάσεις και στρατηγικές, οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για το μεγάλο ζητούμενο των καιρών, την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της ΝΔ διαρθρώνεται σε άξονες όπως η ισχυρή ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της φορολογίας, η διασφάλιση της ποιοτικής δημόσιας υγείας, η στήριξη της οικογένειας, η αναβάθμιση της παιδείας, η  τόνωση της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η οποία είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως το πολεοδομικό συγκρότημα μιας μεγαλούπολης, αλλά ως ο πυρήνας μιας πολύ μεγαλύτερης περιοχής, θα προωθήσουμε μία σειρά μέτρων, βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που στόχο έχουν να επιλύσουν μία τεράστια γκάμα προβλημάτων. Ανάμεσά τους η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης σε συνδυασμό με την προβληματική λειτουργία των συγκοινωνιών, η ρύπανση της δυτικής Θεσσαλονίκης και ο εγκλωβισμός της σε μία στατική πορεία, τα αναρίθμητα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης που την καθιστούν ανυπόφορη για τους πολίτες και ελάχιστα ελκυστική για τους επισκέπτες.

Ο βουλευτής σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλει να έχει θέση για όλα αυτά τα θέματα. Από την πλευρά μου, με πλήρες αίσθημα ευθύνης, σκοπεύω να δώσω μάχη προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά που πληγώνουν βαρύτατα την καθημερινότητά μας στην πόλη κι επιπλέον να συμβάλω ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα αυτό για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γεωστρατηγικού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η  πρότασή μου για μία αυτοδύναμη Θεσσαλονίκη μέσα από έξι αναπτυξιακούς πυλώνες που είναι οι εξής: το λιμάνι και οι δυνατότητες να εξελιχθεί σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και σε μεγάλο κέντρο υποδοχής τουριστών κρουαζιέρας, τα τρία πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που μπορούν να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης ειδικά στην ψηφιακή οικονομία και να συγκροτήσουν ένα μεγάλο, διεθνών προδιαγραφών κέντρο εκπαίδευσης αλλοδαπών φοιτητών, η αναβάθμιση και αξιοποίηση της ΔΕΘ, η ενεργοποίηση θεσμοθετημένων φορέων με αντικείμενο την καινοτομία (Ζώνη Καινοτομίας, Τεχνολογικό Πάρκο, ΕΚΕΤΑΣ κλπ) και με στόχο τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας υψηλής απόδοσης και τέλος η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης, τόσο της αρχαίας κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμασίας θεσμών, αρχών και αξιών, οι ίδιοι οι πολίτες, δείχνουν αποφασισμένοι να πουν «ναι» σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα, να επιλέξουν την ανάπτυξη αντί της μιζέριας. Ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία να οδηγήσει αυτή τη νέα πορεία εφαρμόζοντας το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αυτό καλούμαστε στη ΝΔ να το θέσουμε σε εφαρμογή από την επόμενη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών. Και είμαι βέβαιος, μετά και το μήνυμα των ευρωεκλογών, ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα φέρουν στην πρώτη γραμμή πολιτικούς όχι των κούφιων υποσχέσεων αλλά του συστηματικού σχεδιασμού, των μεθοδικών έργων, των μικρών και των μεγάλων πράξεων.

*Ο Δημήτρης Γαλαμάτης είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης