Skip to main content

Δημήτρης Καμμένος: Αυστηρή η ανακοίνωση Μαξίμου εναντίον του Ερντογάν

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διαφώνησε με τη δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζε «Σουλτάνο» τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αυστηρή ήταν, σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου η οποία εμμέσως χαρακτηρίζει «Σουλτάνο» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, πως η Αθήνα δεν πρέπει να παρασυρθεί στο προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν ενώ πρόσθεσε πως το πρωθυπουργικό γραφείο θα πρέπει να είναι «πιο προσεκτικό» σε τοποθετήσεις που αφορούν την Τουρκία, καθώς ο πρωθυπουργικός λόγος έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και συνεπώς υπάρχει μικρότερη ελευθερία έκφρασης.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος δικαιολόγηση τη δήλωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην επανάσταση του 1821, αποδίδοντάς την στην εθνική επέτειο.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν φοβούνται τίποτα» παρά τις δημοσκοπήσεις που τους θέλουν εκτός Βουλής. Πρόσθεσε δε, ότι η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου για διάλυση της συμμαχίας μεταξύ των δύο  κομμάτων μετά το πέρας των μνημονίων είναι «κουλή».