Skip to main content

Κούβελας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα με την ομάδα ΔΕΛΤΑ άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στο Radio North 98

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε τρομακτική φόρμα διαρκώς, είναι κάτι που μας έχει εντυπωσιάσει όλους. Είναι πάντα μπροστά, είναι παράδειγμα για όλους μας, συνεπώς δεν αφήνει και κανένα περιθώριο για να πάρουμε ανάσα».

Αυτό είπε ο κ. Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Radio North 98 σχετικά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την έντονη νομοθετική δραστηριότητα της Κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο μιας νέας θητείας Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Κούβελας ανέφερε: «Τίποτα δεν αποκλείεται, μιλάμε για ένα ζήτημα που μέχρι και το 2015 αποτελούσε ένα πεδίο στρατηγικής, μια αφορμή για πολιτικές αντιπαραθέσεις και οδηγούσε, εάν δεν ευρίσκετο ο απαραίτητος μαγικός αριθμός των 180 και σε εθνικές εκλογές. Αυτό αποσυνδέθηκε με την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μπορεί η πλειοψηφία στη Βουλή να εκλέξει με 151 τον Πρόεδρο που η ίδια θα προτείνει».

Ενώ, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είναι μια ανοιχτή συζήτηση, δεν γνωρίζουμε αν γίνονται επαφές με ονοματολογία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, όμως νομίζω ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε πρόσωπα ή πρόσωπο συγκεκριμένα επί των οποίων θα συζητάμε.[…]

Θεωρώ, ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ακολουθήσει κανέναν, παρά θα επιδιώξει τις δικές του πρωτοβουλίες, που θα φροντίσει εξ΄αρχής να τύχουν ευρύτερης συναίνεσης. Αυτές θα φροντίσει να προωθήσει, και όχι να ακολουθήσει πολιτικούς αρχηγούς. Και είναι λογικό κατά τη γνώμη μου».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Έχει καταντήσει κουραστικό, ενοχλητικό, σίγουρα προβληματικό ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να βρίσκονται διαρκώς στα κόκκινα, υπερασπιζόμενοι με τον τρόπο τους τους μπαχαλάκηδες.[…]

Κάπου πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απολύτως τους μπαχαλάκηδες. Η πρόσφατη επιχείρηση στα Εξάρχεια ανέδειξε πανηγυρικά αυτή την πρακτική, όπου όλοι μαζί πυρ ομαδόν κατά της Πολιτείας, της Αστυνομίας και των Θεσμών».

Τέλος, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Κούβελας σημείωσε: «Η τουρκική προκλητικότητα δεν θα έχει σύντομα τέλος. Είναι κρίσιμο, σημαντικό και πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι η στάση της Τουρκίας προκαλεί την διεθνή απομόνωση της. Και αυτό ήταν ένα ζητούμενο που επετεύχθη για την ελληνική διπλωματία με επικεφαλής των Έλληνα Πρωθυπουργό που και σε επίπεδο των ευρωπαίων εταίρων αλλά και σε επίπεδο των ΄΄μεγάλων παιχτών΄΄ του πλανήτη, πετύχαμε να πείσουμε και να εξηγήσουμε ότι ης τάση της Τουρκίας μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την περιοχή».