Skip to main content

Δημόπουλος: Σε φάση ύφεσης η πανδημία λόγω των εμβολιασμών

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμοί μας επιτρέπουν σε χαλάρωση δραστηριοτήτων - Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

«Καμπανάκι» κρούει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί στην ώρα τους, ειδικά για την ινδική μετάλλαξη ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο τουρισμός.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αρχίζει να κυριαρχεί. Δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα από τους τουρίστες», σημείωσε μιλώντας στο Open.
AD

Όπως ανέφερε, είμαστε σε φάση ύφεσης της πανδημίας εδώ και εβδομάδες, λόγω εμβολιασμών. «Οι εμβολιασμοί μας επιτρέπουν σε χαλάρωση δραστηριοτήτων». Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ίδιος πιστεύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα εμβολιαστεί σιγά σιγά.

«Τις μάσκες θα τις βγάλουμε σιγά σιγά όλοι μαζί. Να μη γίνει διαχωρισμός και τις βγάλουν μόνο οι εμβολιασμένοι», τόνισε ενώ αναφορικά με τον εμβολιασμό και το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει ενώ έχει κάνει την πρώτη δόση, ο κ.Δημόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να κάνει και τη δεύτερη δόση.