Skip to main content

Δημόπουλος: Σε μονάδες Covid νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά ανεμβολίαστοι

«Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει τέταρτο κύμα» διαβεβαίωσε από πλευράς του ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σε μονάδες COVID νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. 

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής. 

Επίσης, συνέχισε, σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη των κάτοικων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση – τουρισμό, σε συνδυασμό με την αυξανομένη τάση εμβολιασμού από τα νέα άτομα θα χτίσουμε σιγά το τείχος ανοσίας. 

«Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δε νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λήγω κινητικότητας» σημείωσε ο πρύτανης.  

Ζήτησε να κρατούμε τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών. «Η Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε τη θέση του ΕΜΑ ότι ένα άτομο που έχει υποστεί θρόμβωση με ένα εμβόλιο μπορεί να αλλάξει εμβόλιο στη δεύτερη δόση» διευκρίνισε δε για τα περιστατικά θρομβώσεων.  

«Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα» διαβεβαίωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Έδωσε έμφαση στο να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για να υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι και νοσηλείες. «Αν φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με εμβολιασμούς κυρίως στους νέους θα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.