Skip to main content

Δημοπρατήθηκε η οδική πρόσβαση της Επανομής προς τη Μουδανιών

Το έργο, προϋπολογισμού 681.784,00 ευρώ, συνιστά βήμα προς την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Επανομής.

Η ένταξη σε ΕΣΠΑ και λοιπά χρηματοδοτικά προγράμματα, έργων υψίστης σημασίας για τον τόπο και την ανάπτυξή του, όπως η Ανάπλαση της Παραλιακής ζώνης του Οικισμού της Αγ. Τριάδας, ένα έργο πνοής για την περιοχή, προϋπολογισμού 2.416.577,97 ευρώ, το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας, προϋπολογισμού 4.502.187,67 και 590.000,00 ευρώ αντίστοιχα, την Αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Μεσημερίου, προϋπολογισμού 491.999,82 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και τα προγράμματα INTERREG, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Στο μεταξύ, άλλο ένα σημαντικό έργο λαμβάνει χρηματοδότηση, αυτό της «Αγροτικής οδοποιίας γηπέδου Επανομής έως είσοδο σχολείου φύσης Τριλόφου», το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το έργο, προϋπολογισμού 681.784,00 ευρώ, συνιστά βήμα προς την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Επανομής, που εξυπηρετεί τους δημότες, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, στο ύψος της αερογέφυρας της Καρδίας, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης των διερχόμενων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης σκυρόστρωτης οδού, μήκους 2.939 μέτρων, η οποία εξυπηρετεί κυρίως αγροτικές καλλιέργειες και έχει μεταβλητό πλάτος 5-7 μέτρα, όπως αποτυπώνεται και στο τοπογραφικό διάγραμμα. Η οδός ξεκινάει από την ασφαλτοστρωμένη οδό μπροστά στο Γήπεδο της Επανομής και καταλήγει σε ασφαλτοστρωμένη οδό, που συνδέει το Σχολείο της Φύσης με τον οικισμό του Τριλόφου.

Οι εργασίες που προβλέπονται σύμφωνα με τη μελέτη, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού, περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, τις μετακινήσεις δικτύων όπου αυτό απαιτείται, την εφαρμογή κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, καθώς και την τοποθέτηση ανακλαστήρων και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων στην περιοχή μελέτης.

Σημειωτέον, ότι για το τμήμα μήκους 285 μέτρων, της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου του Δήμου Θέρμης, συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

Σχετικά με το έργο, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, ανέφερε : «Οι προσπάθειές μας απέφεραν για άλλη μια φορά καρπούς. Ένα έργο – ανάσα για τον αγροτικό πληθυσμό, που εξασφαλίζει την ασφαλή προσβασιμότητα στις καλλιέργειές του, αλλά και για κατοίκους και επισκέπτες που κάνουν χρήση της οδού, δρομολογείται χάρη στη σκληρή, εντατική και επιμελή δουλειά, η οποία φυσικά δεν σταματάει εδώ. Στόχος και δέσμευσή μας, η αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, για την υλοποίηση μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης για τον τόπο μας».