Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑ 7,85 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Το επόμενο διάστημα δημοπρατούνται από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,85 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι προχωρούν έργα και παρεμβάσεις.

Κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα δημοπρατούνται από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7,85 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, αφορούν από τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης μέχρι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζέρβας, διαγωνιστικές διαδικασίες προετοιμάζονται για τα εξής έργα:

1. Για το έργο ανάπλασης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων καθώς και αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού (προϋπολογισμός: 2.363.000 ευρώ).

2. Για τη διαμόρφωση είκοσι οικοπέδων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΕΤΑΔ σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης (προϋπολογισμός: 965.000 ευρώ). Η στάθμευση στα υπαίθρια πάρκινγκ που θα διαμορφωθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι δωρεάν.

3. Για την ανακατασκευή γηπέδων της οδού Παπαναστασίου, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας (προϋπολογισμός 622.000 ευρώ).

4. Για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.898.000 ευρώ, το οποίο προχωρά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

5. Για την εκτέλεση εργασιών επισκευής υποδομών ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες (προϋπολογισμός: 2.000.000 ευρώ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ